Balaton Anita

ügyvezető igazgató

Café PR

Pályafutását 25 évvel ezelőtt Szegeden, a Polgármesteri Hivatal pr munkatársaként kezdte, majd a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. kommunikációs munkatársa lett. 1997 óta saját ügynökséget vezet. A MOANA PR Stúdió után a Café PR ügyvezetője 2001 óta.

Dolgozott a kajak-kenu sportág kommunikációjának teljes körű megújításán, vezetette jelentős infrastrukturális beruházások kommunikációs munkáját, és több mint két évtizede ad kommunikációs tanácsot vezető vállalatoknak. Belső kommunikációval, stratégiatervezéssel, employer brandinggel foglalkozik elsősorban. Vezetésével a Café PR Kft.  a FleishmanHillard amerikai ügynökség partnere lett, háromszor volt az Év PR Ügynöksége, a PR Toplista vezető ügynökségei közé tartozik, számos hazai és nemzetközi díj birtokosa. A Café PR ügyfélkörében hazai és nemzetközi nagy márkák szerepelnek számos iparágból: OTP Bank, IKEA, Groupama, EY, Skanska, MediaMarkt, NNG és sokan mások.

Bába-Szabó Magda

HR és kommunikációs igazgató

Generali Biztosító

Bába-Szabó Magda 2011 óta felelős a hazai piacvezető biztosító, a Generali Biztosító Zrt. HR és kommunikációs területéért.  Jelenleg több mint 50 ember munkáját irányítja, egy 1600 fős szervezet és egy csaknem ugyanennyi külső partnerből álló értékesítési hálózat tevékenységét és üzleti céljait támogatva. 1997-től kezdődően szisztematikusan építette fel HR karrierjét, megismerve több iparágat és multinacionális nagyvállalat működését.

Bek-Balla László

HR igazgató

Erste Bank

Közgazdász diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte, pályafutását a Price Waterhouse-nál (ma PwC) kezdte.
Az ezt követő időszakban a túlnyomórészt a bankszektorban tevékenykedett: a BNP Paribas, az SAP Hungary, majd az ING Bank HR igazgatójaként.  2009 óta az Erste bank emberi erőforrás igazgatója, emellett 3 évig a bank kontrolling részleget is vezette.

Előadásában az Erste Bank által közelmúltban lezárt Citi lakossági üzletág felvásárlásának tapasztalatain keresztül beszél arról, vajon hogyan segíthet egy tervezett szervezeti változást – felvásárlást vagy összeolvadást – a HR szervezet?

 

Bencze Róbert

HR-tanácsadási igazgató, szervezetfejlesztés

PwC Magyarország

Róbert igazgatóként dolgozik a Közép-Kelet Európai régió HR tanácsadási üzletágában és a Vezetés és Tehetség területek szakmai felelőse. Közgazdász végzettségű, a HR területen szerzett széleskörű tapasztalatait használva több mint 200 hazai és nemzetközi nagyvállalat HR rendszereinek kialakításában és fejlesztésében is részt vett.

Legnagyobb ügyfelei a pénzügyi, a kereskedelmi és a gyártó szektorban tevékenykednek. Főbb szakértői területei: vezetés fejlesztés, vezetési hatékonyság, teljesítmény-értékelés és fejlesztés, karrier-tervezés és rendszerek.

Bincze Beáta

Business Coaching Kft.

Korábban hosszú ideig multinacionális termelő és szolgáltató vállalatoknál dolgozott felsővezetőként, később tanácsadóként és projektvezetőként folytatta pályafutását. Emellett nemzetközi tehetséggondozó programokat tervezett és irányított, majd tanácsadóként dolgozott.

Coachként fő tevékenységi köre a kommunikációs és a vezetői képességek fejlesztése, valamint a stressz kezelés és egyéni képességek fejlesztése. Beszéd coachként is dolgozik magyarul és angolul, többek között  TEDx és Forbes Flow konferenciák  előadóit készítette fel.
Gyakorlott és elkötelezett mentor, multinacionális vállalatoknál és önkéntes szervezeteknél egyaránt alakított ki és vezetett mentoring programokat. A Mentor Oscar zsürijének a tagja.
Elkötelezetten dolgozik a fejlődési szemléletmód – Growth mindset magyarországi elterjesztéséért.
A Toastmasters International Regionális vezetője, a PWA - Sikeres Nők Egyesületének mentorprogramjának egyik vezetője.    
Saját fejlesztésű, az adott vállalatra szabott tréningeket is tart, a friss nemzetközi szakirodalmat ötvözi saját tapasztalataival az interaktív és jól alkalmazható tréningek során.

Bőhm Kornél

Kríziskommunikációs szakértő

Spindoc Kommunikációs Hálózat

Kommunikációs szakértő, stratégiai tanácsadó, a Spindoc Kommunikációs Hálózat alapítója. A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Kríziskommunikációs tagozatának elnöke.

Fő szakterülete a kríziskommunikáció, hírnévmenedzsment, személyes márkaépítés, a vezetői kommunikáció. Rendszeresen publikál hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban, magazinokban (Forbes, Figyelő, HVG Business, HVG Pszichológia, Business Next, Üzlet és Pszichológia, Kreatív, Piac és Profit, stb.).

Gyakori előadója konferenciáknak, szakmai workshopoknak, üzleti eseményeknek, kerekasztal-beszélgetéseknek. Jelenleg négy hazai egyetemen tart rendszeresen órákat. Népszerű kríziskommunikációs szakblogot és hírlevelet is ír.

Egri András

ügyvezető igazgató

AddWise Consulting

András a Danone, Mars és Citibank cégeknél vezetői karrierje után az elmúlt 15 évet multinacionális cégek vezérigazgatóinak tanácsadójaként töltötte. Stratégiai szemléletének, alkalmazott pszichológiai ismereteinek és kereteket feszegető gondolkodásmódjának köszönhetően gyors és látványos eredmények jellemzik.

Változás-menedzsmenttel kapcsolatos előadásainak jellegzetessége, hogy mindennapi,gyakorlati példák által segítik annak a folyamatnak a felismerését, amelyen mindannyian, minden változási helyzetben átmegyünk - a kérdés csak az: milyen gyorsan és mennyi szenvedéssel.

Feitel Balázs

ügyvezető igazgató

Ipsos

Filák Péter

üzletfejlesztési igazgató

Games for Business

Péter jelenleg a Games for Business learning platform nemzetközi ügyfél és partner körét bővíti. 2010 óta részt vett számos játékosított megoldás fejlesztésében különböző HR célokra: toborzás, employer branding, képzés és fejlesztés.

Péter elvégezte Werbach professzor Gamification kurzusát, és ezt a tudást a platform fejlesztése során kamatoztatja. Szívesen vesz részt nemzetközi eseményeken, ahol a HR technológia legújabb trendjeit követi.

Frankó Luca

pszichológus

Frankó Luca, pszichológus, az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola végzős hallgatója.

Doktori disszertációjának témája az irodai környezetek pszichológiája.
Több hasonló témájú cikk szerzője.

 

Füzér Gábor

ügyvezető igazgató

Assesment System

Füzér Gábor az Assessment Systems Hungary ügyvezető igazgatója és szenior tanácsadója, az Assessment Systems International vezetői testületének tagja. Mielőtt az Assessment Systems csapatának tagjává vált, kutató munkatársként szerzett tapasztalatot kis és középvállalatoknál valamint multinacionális vállalati környezetben. Dolgozott az ELTE PPK Affektív Pszichológiai Intézeti Központjában, végzettségét tekintve közgazdász és pszichológus, amely kombináció jó párosnak bizonyult számára a munkapszichológia területén.

Gurbánné Nagy Beáta

HR vezető

Coloplast

Hadas-Hajdu Helga

outplacement szakértő és coach

JOB Evolution

Hadas-Hajdu Helga 15 éve tevékenykedik HR területen, vállalati és tanácsadói oldalon egyaránt.
Az Evolution Group társtulajdonosa, szakmai vezetője. Jelenleg 15 fős csapatot irányít és outplacement projekteket vezet. Az elmúlt 5 évben a Magyar Telekom, Douwe Egberts és Danone, IQor, GE Hungary Kft. is igénybe vette outplacement programjukat, ahol az elégedettségi mutatók 98% volt és az elhelyezkedési arány 90%-os.

Előadásában szakmai tapasztalatairól beszél, arról, miért fontos beépíteni a HR stratégiába nem csak a beléptető, hanem a kiléptető programot is.

 

Horváth-Magyary Nóra

kommunikációs igazgató

K&H Csoport

Végzettsége közgazdász, PR szakember. Szakmai pályafutását PR-osként kezdte különböző vezető magyar és nemzetközi kommunikációs ügynökségeknél, majd 6 éven át a The Coca-Cola Company magyarországi közkapcsolati és kommunikációs igazgatójaként folytatta. Jelenleg 15 éve a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, cégcsoportján belül és azon túl is fiatal szakemberek mentora. 2017-ben jelent meg könyve „PR esetek haladóktól” címmel. Évek óta az EFFIE díj, a Prizma, illetve az 50 Tehetséges magyar fiatal és az 50 Legbefolyásosabb média személyiség zsűrijének tagja. Számos kommunikációs verseny fődíját, illetve ezüst és bornz minősítését birtokolja.

Legnagyobb szakmai sikerei közé tartozik a Johnson&Johnson cég babaápolási termékeinek a magyar egészségügyi pr kommunikációja, a Coca-Cola nemzetközi termékminőségi válságának magyarországi kommunikációja, Magyarország eddigi legnagyobb brókerbotrányának válságkommunikációja, a K&H Csoport arculatváltási és márka-újrapozícionálási kampányának levezénylése és a K&H gyógyvarázs mesedoktorok társadalmi önkéntességi program elindítása.

Hudecz Annamária

Human Resources Director

Roche Services Europe

Annamaria Hudecz joined Roche SSC Budapest Site in February 2017. Previously she worked for Citibank and was responsible for the professional migration of the Citibank Consumer Business - 600 employees - to Erste Bank as Divestiture HR Manager. The migration was a great success from all aspects and it was the biggest transaction n Banking sector on the Hungarian market in the last 10 years.

Annamaria gained a wide range of HR experiences at other multinational companies such as Vodafone Hungary, Accor Hotel Chain and InterContinental Hotel. She graduated as Economist and has a postgraduate education in HR Management at the University of Debrecen.

Annamaria is a certified coach, using her skills by adding value to the organisations and companies she has been working for so far.

Karafiáth Balázs László

co-creative coach

Purpose Guide

Karafiáth Balázs segít ügyfeleinek tudati és tudatalatti potenciáljuk teljesítésében. Ügyfelei arról számoltak be, hogy a kreativitásra és az ösztönös megérzésekre való képességeiket új szintekre tudták emelni, koncentráltabbá és innovatívabbá váltak, az életüket pedig egy nyugodtabb és céltudatosabb irányba tudták megváltoztatni.

Dr. Karafiáth felhasználja az agytudományok, a szociális kommunikáció és a viselkedési tudományok legújabb eredményeit. Ezt elmélyült odafigyeléssel és az empatikus megértéssel egészíti ki, így segít a vezetőknek teljesítményük fokozásában. Karafiáth Balázs három sikeres start-up cég megalapításában vett részt és mémtudományból doktorált. Magasabb rendű célját abban találta meg, hogy embereknek és szervezeteknek segít felismerni és megvalósítani magasabb rendű céljaikat.

dr. Klein Sándor

munka- és szervezetpszichológus

Klein Sándor több mint fél évszázada tanít pszichológiát: 16 évig a Budapesti Műszaki Egyetemen tanította a jövő mérnökeit,6 évig a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán a tanulóközpontú pedagógiai gyakorlat elterjesztésére törekedett,1988 óta a Pécsi  Tudományegyetemen HR szakosok nemzedékeit ismertette meg a vezetés- és szervezetpszichológia titkaival.1991-ben Kiss Juliannával megalapította az SHL Hungary Kft-t,amely lehetővé tette,hogy hazai vállalataink világszinvonalú tesztek,szimulációs gyakorlatok segítségével válasszák ki a legalkalmasabb vezetőket,dolgozókat.

Az utóbbi tíz évben Klein Balázst segíti abban,hogy kreatív és modern online vizsgálati módszerei (adaptív képességtesztjei,a visszajelzést automatizáló kompetencia kérdőívei) minél szélesebb körben elterjedjenek.

Lévai Richárd

Közösségi média specialista

RG Stúdió

Márky Ádám

ügyvezető, mindfulness tréner

Center for Mindful Leadership

Márky Ádám az orvosi egyetemen került kapcsolatba a mindfulnessel, az MRSZE pszichokardiológia- és neuroimmunológiai munkacsoportjának alapító tagja, melynek fő célja a stressz, az immun- és idegrendszer, valamint a meditáció közötti kapcsolat kutatása. 2015-ben előadott a TEDxYouth Budapesten, azóta rendszeres előadója szakmai konferenciáknak, egyetemi kurzusoknak, vállalati rendezvényeknek. Az I. hvg mindfulness konferencia szakmai szerkesztője. 

A versenyszféra mellett, a Budapesti Corvinus és a Semmelweis Egyetem hallgatóinak is tart mindfulness tréningeket. Tanácsadóként felső vezetőknek segít, hogy a mindfulness és a neurobiológia legújabb eredményei alapján maximalizálhassák és fenntarthatóvá tegyék  személyes hatékonyságukat.  

Németh Anna

társalapító, marketing vezető

DreamJO.bs

Németh Anna a DreamJo.bs társalapítója - azért dolgozik, hogy minden munkavállaló megtalálja azt az állást, ahol boldog és kiteljesedett lehet.

A DreamJo.bs egy egyedi állásportál, ahol arra törekednek, hogy minél megosztóbb hirdetések legyenek, amik alapján mindenki eldöntheti, jól érezné-e magát az adott pozícióban. A számok őket igazolják: egy ember általában egy állásra jelentkezik a felületükön - amelyikbe beleszeret.

Dr. Rátkai Ildikó

ügyvéd

Rátkai Ügyvédi Iroda

Dr. Rátkai Ildikó, munkajogász, ügyvéd, közgazdász. Jogi diplomája megszerzését (2000.) követően szakmai tapasztalatot szerzett mind a Munka Törvénykönyve jogharmonizációjának kormányzati előkészítésében, mind nemzetközi és magyar ügyvédi irodákban, elsősorban munkajogi területen. Jelenleg HR szakjogász hallgató. Számos munkajogi szakkönyv szerzője, illetve társ-szerzője: mind magyar, mind angol nyelvű kiadványokban publikál. Rendszeresen tart előadásokat, nyilvános és cégen belüli tréningeket a munkajog különböző témáiban magyar, angol és német nyelven.

Az általa vezetett Rátkai Ügyvédi Iroda (2004-től) kizárólag munkajogi, társadalombiztosítás, HR jogi ügyekkel foglalkozik; elsősorban cégeknek nyújt jogi támogatást.

Dr. Rátkai Ildikó szakmai blogja az alábbi linken érhető el: https://munkajogiblog.hu/

Sipos Sándor

szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner

ONESTEP

Sándor a Onestep tulajdonosaként emberek, folyamatok és szervezetek fejlesztésével teremt értéket a mindennapokban. Munka- és szervezetpszichológusként 15 éve foglalkozik HR-rel, 10 éve szervezetfejlesztéssel és vezetőfejlesztéssel. Számos működő HR folyamat kifejlesztését és bevezetését menedzselte nagyvállalati környezetben.

Jelenleg elsősorban közép- és nagyvállalatok működését támogatja vezetőfejlesztő, készségfejlesztő és csapathatékonyság-fejlesztő programokkal, valamint HR és szervezetfejlesztési tanácsadással.

Szvetelszky Zsuzsa

Vezető kommunikációs szakértő

Ispiro Consulting

Vicsek András

ügyvezető igazgató

Maven7

A Maven7 hálózatkutató cég társalapítója és ügyvezetője. Több mint 15 éve támogatja ügyfeleit HR és szervezeti problémák kezelésében. A Magyarországi szociometriai módszertani hagyományokra valamint a legújabb hálózatkutatási megoldásokra épülő OrgMapper online szervezeti hálózatkutatási eszköz kifejlesztésének a mozgatórugója volt. Az OrgMappert azóta Új-Zélandtól, Latin-Amerikáig és Londonig használják nagyvállalati változási programok kezeléséhez, felgyorsításához. Munka- és szervezetpszichológia szakirányon végzett az ELTE-n.